Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2015

Μην Τρομάξετε,..με την ΝΑΝΤΙΝ!

Αυτή είναι η Ναντίν: Το πρώτο ρομπότ που μοιάζει εκπληκτικά με ...Εκ πρώτης όψεως, κοιτάζοντας τη φωτογραφία με τις δυο γυναίκες θα υπέθετε κανείς ότι πρόκειται για μία μητέρα με την κόρη της. Τα φαινόμενα όμως απατούν. Πρόκειται για ένα... ρομπότ και τη δημιουργό της. Για την ακρίβεια, για τη Ναντίν και τη Νάντια που τη δημιούργησε καθ΄εικόνα και ομοίωσή της.



Πρόκειται για το επίτευγμα της καθηγήτριας Νάντια Θάλμαν της Σχολής Μηχανικών Υπολογιστών που μαζί με ερευνητές του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Ναγιάνγκ (NTU) της Σιγκαπούρης, δημιούργησαν αυτό το ομολογουμένως εντυπωσιακό ανθρωποειδές κοινωνικό ρομπότ.

Και η Ναντίν δεν μοιάζει απλά με άνθρωπο. Λειτουργεί και ως άνθρωπος, αφού εκτελεί χρέη... υποδοχής στη ρεσεψιόν του πανεπιστημίου. Και μάλιστα με αξιοζήλευτες επιδόσεις: Είναι φιλική, ξέρει να χαιρετάει, θυμάται... τα πάντα, όπως το όνομά σας σε περίπτωση που σας ξανασυναντήσει!  
Και με μια πιο προσεκτική παρατήρηση μπορεί να φαίνεται απόκοσμη και διαφορετική, ωστόσο το δέρμα και τα μαλλιά της δε ζηλεύουν τίποτα από αυτά των γυναικών της «ηλικίας» της.
Ενώ ξέρει να εκφράζει με μεγάλη πειστικότητα τα συναισθήματά της και να συμμετέχει σε συζητήσεις με ανθρώπους ώστε να μην τους κάνει να νιώθουν περίεργα με την παρουσία της
left.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου