Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2012

ΠαΣοΚ-ΝΔ θέλουν ρύθμιση των χρεών τους με μεσολάβηση του Δημοσίου

ΠαΣοΚ-ΝΔ θέλουν ρύθμιση των χρεών τους με μεσολάβηση του Δημοσίου

Διακομματική συμφωνία ως προς την διατήρηση της κρατικής χρηματοδότησης προς τα κόμματα, καταγράφηκε στην Βουλή, όπου ετέθη το ζήτημα σε ειδική συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας. Μάλιστα οι γενικοί διευθυντές του ΠαΣοΚ κ. Ρ. Σπυρόπουλος και της ΝΔ κ. Αθ. Σκορδάς, των κομμάτων δηλαδή που αντλούν πάνω από το 70% της κρατικής επιχορήγησης, συνέκλιναν στο ότι πρέπει να ρυθμιστεί και το θέμα των χρεών από δάνεια που οφείλουν στις τράπεζες τα δυο κόμματα, ύψους 244,2 εκ. ευρώ, με διαμεσολάβηση του Δημοσίου.
Λίγες ημέρες μετά την δήλωση του αρμοδίου υπουργού Εσωτερικών κ. Αν. Γιαννίτση ότι υπάρχει «πρόβλημα αρχής, δεοντολογίας και συμπόρευσης με το αίσθημα του κοινωνικού συνόλου», όσον αφορά το ζήτημα της κρατική χρηματοδότησης προς τα κόμματα, η συζήτηση που διεξήχθη στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας αποκτά ένα ιδιαίτερο ενδιαφέρον καθώς αποτυπώνει τον βασικό «καμβά» των θέσεων των πολιτικών κομμάτων με τον οποίο προσέρχονται στην σχετική συζήτηση που έχει ανοίξει εν μέσω κρίσης.
Σημειώνεται ότι η χρηματοδότηση των κομμάτων για το 2011 ήταν 54 εκατ. ευρώ, δηλαδή αυξημένη κατά 5,2 εκατ. ευρώ σε σχέση με το 2010 που ήταν 48,8 εκατ. ευρώ. Από αυτά μόνον το ΠαΣοΚ και η ΝΔ λαμβάνουν τα 38,8 εκατ. ευρώ (21,8 εκ. και 17 εκ. ευρώ αντιστοίχως), ενώ το ΚΚΕ 5,2 εκατ. ευρώ, ο ΛΑΟΣ 4,4 εκατ. ευρώ, ο ΣΥΡΙΖΑ 3,9 εκατ. ευρώ και οι Οικολόγοι Πράσινοι 1,8 εκατ. ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου