Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2012

Απόλυτη κηδεμονία ζητούν οι Γερμανοί. Δείτε το έγγραφο - φωτιά


Υπόγεια Δράση: Απόλυτη κηδεμονία ζητούν οι Γερμανοί. Δείτε το ...Σχέδιο πλήρους εκχώρησης της ελληνικής δημοσιονομικής κυριαρχίας σε ευρωπαίο Επίτροπο εξυφαίνει η γερμανική κυβέρνηση, σύμφωνα με δημοσίευμα των Financial Times. Ο προτεινόμενος Επίτροπος -πάντα κατά τον γερμανικό σχεδιασμό- θα είναι το απόλυτο αφεντικό σε φορολογικά θέματα και θα ελέγχει την στρόφιγγα των δαπανών με απώτερο σκοπό να εγγυηθεί την «χρηστή» διαχείριση της νέας δανειακής σύμβασης των 130 δισ. για τη σύναψη της οποίας η αυξημένη εποπτεία φαίνεται να αποτελεί όλο και πιο πιεστική προϋπόθεση.



Οι Financial Times παρουσιάζουν αντίγραφο της γερμανικής εισήγησης, αναφέροντας ότι ο δημοσιονομικός Επίτροπος θα έχει τη δυνατότητα να ασκεί βέτο σε αποφάσεις της ελληνικής κυβέρνησης εάν αυτές δεν εναρμονίζονται με τους στόχους των διεθνών δανειστών, εξέλιξη που συνιστά, όπως σχολιάζει η εφημερίδα, ακραία επέκταση του ελεγκτικού ρόλου της Ευρωπαϊκής Ένωσης επί ενός κράτους - μέλους της
Ως προς τη διαδικασία ορισμού και τις αρμοδιότητές του, ο Επίτροπος (προτείνεται να) ορίζεται από τους υπουργούς Οικονομικών της ευρωζώνης και να είναι επιφορτισμένος με την επίβλεψη του ευρύτερου τομέα των δαπανών της ελληνικής κυβέρνησης.
«Η τήρηση του προϋπολογισμού πρέπει να τεθεί κάτω από ένα αυστηρό σύστημα ελέγχου και επιτήρησης», αναφέρει η γερμανική πρόταση που προσθέτει τα εξής: «Δεδομένων των μέχρι τούδε απογοητευτικών επιπέδων συμμόρφωσης, η Ελλάδα πρέπει να αποδεχθεί την εκχώρηση της δημοσιονομικής της κυριαρχίας σε ένα ευρωπαϊκό όργανο για εύθετο χρονικό διάστημα».
http://content-mcdn.feed.gr/pegasus/Multimedia/pdf/853efee4-4918-11e1-88f0-00144feabdc0_id28463156.pdf


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου